Skip to main content

Võistlustantsu­paar Väino Miil ja Kaia Linkberg naasid Itaaliast kümne tantsu maailmameistrivõistlustelt õnnelikena, kuna saavutasid 44 paari hulgas neljanda koha.

Mõlemad on üle neljakümne aasta vanad ning nad võistlevad Seenior 2 vanuseklassis. Võib öelda, et see on nende elu parim tulemus ning maailmameistrivõistluste kohast rääkides võib saavutatut pidada ka nende tantsukooli Respect kõiki sportlasi silmas pidades parimaks tulemuseks üldse.

Väino Miil ja Kaia Linkberg hakkasid tantsuga hobi korras tegelema alles täiskasvanuna ning võistlema asusid kümmekond aastat tagasi. Ka on nende karjääris selle kümne aasta sees olnud viieaastane vaheaeg – Väino Miil tantsis siis Lilian Kadaja-Saarepuuga ning saavutas samuti edu.

Nüüd on paar võistlusparketil uuesti koos, aga alles teist aastat.

Kui vanusest rääkida, siis Väino Miil ütles, et tema on kunagi oma padja alla peitnud eesmärgi, et ta ei lõpeta tantsimist enne, kui tast on saanud maailmameister, juhtugu see kasvõi pärast 65. eluaastat.

Kaia Linkberg töötab Tartu ülikooli kirurgiakliinikus sekretärina ning tal on 23-aastane tütar, lapsepõlves tegeles ta iluvõimlemisega.

Väino Miil on ühes Tartu tootmisettevõttes laohoidja ning koos elukaaslase Kati Kümnikuga kasvatab ta viieaastast tütart ja neljast poega. Tudengiajal Viljandi kultuuriakadeemias puutus Väino kokku nii rahvatantsu, karaktertantsu kui ka balletiga.

Kaia Linkberg leidis endale vahepeal hoopis salsamaailma.

Artiklit pikemalt lugeda saab siit.

Kui üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna, siis vaatame nüüd mitmetuhande tähemärgi väärtuses pilte!

Kui sulle meeldis, vajuta “Love” nuppu ja jaga lugu Facebookis!